Okrugli stol u sklopu programa “EDUKACIJA, OSNAŽIVANJE I SURADNJA – MOJA PRILIKA ZA BUDUĆNOST!”

Dana 10. svibnja 2023. godine održat će se okrugli stol u sklopu programa “EDUKACIJA, OSNAŽIVANJE I SURADNJA – MOJA PRILIKA ZA BUDUĆNOST”, u Požegi s početkom u 11 sati. Cilj okruglog stola: predstavljanje rezultata trogodišnjeg programa, kao i rezultatr istraživanja o potrebnim mjerama unaprjeđenja sustava zapošljavanja za žrtve nasilja u obitelji provedenog u sklopu programa.

Program “EDUKACIJA, OSNAŽIVANJE I SURADNJA – mpja prilika za budućnost” provodi Ženska soba Zagreb u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN”, Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Požega. Program “EDUKACIJA, OSNAŽIVANJE I SURADNJA – MOJA PRILIKA ZA BUDUĆNOST!” provodi se kroz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Okrugli stol “STOP RODNO UVJETOVANOM NASILJU”

Danas je u Slavonskom Brodu u organizaciji Informativno pravnog centra održan okrugli stol pod nazivom “Stop rodno uvjetovano nasilju”. Uz predstavnike partnera na projektu, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar, S.O.S. Virovitica i Centra za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac, sudjelovali su i stručni te vanjski suradnici. Ovaj današnji sastanak označava završetak istoimenog projekta, na kojem je ujedno predstavljena publikacija sa istraživanjem vezano za rodno nasilje. Nakon uvodnog pozdrava i obraćanjaizvršne direktorice IPC-a, redom su izlagači prezentirali svoje teme. Nakon izlaganja, uslijedila je diskusija o navedenim temama i razmjena iskustava sudionika.

Okrugli stol ” Zaštita prava civilnih žrtava rata uključujući žrtve seksualnog nasilja”

U suradnji sa Centar za žene ROSA 13. travnja 2022 godine Udruga za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac, organizirao je okrugli stol na temu žaštita prava žrtava rata uključujući žrtve seksualnog nasilja.

Cilj okruglog stola bio je informirati lokalnu zajednicu o sadržaju zakona relevantnih za ostvarivanje prava civilnih žrtava rata koji su propisani Zakonom o pravima žrtava seksualnog nasilja za vrijeme oružane agresije na RH u Domovinskom ratu te zakonom o pravima civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Okrugli stol “Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela”

12. travnja 2022 godine Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN organizirao je  okrugli stol pod nazivom “Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela”.

Na okruglom stolu su sudjelovali policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske, predstavnici Centra za socijalnu skrb, Obiteljski centar, Općinsko državno odvjetništvo Požega, Prekršajni sud Požega, Udruga slijepih grada Požege i Požeško- slavonske županije, Udruga HERA Križevci, Ženska soba – Centar za seksualna prava, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima – Nacionalni pozivni centar, Udruga Humanum i volonteri.

 

“Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela”

OCD DELFIN Pakrac organizira okrugli stol pod nazivom “Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela”. Datum održavanja okruglog stola je 12. travan 2022 godine sa početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici u Požegi.

Okrugli stol je jedna od aktivnosti MREŽE u 2022. godini na kojem želimo istaknuti važnost policijskih službenika u radu/kontaktu sa žrtvama i svjedocima ali i podijeliti iskustva dionika koji se u svakodnevnom poslu sreću sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja.

Rad MREŽE financijski podupire Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Okrugli stol u Pakracu

Centar za žene žrtve rata – ROSA iz Zagreba i OCD DELFIN Pakrac organiziraju 13.04.2022. godine okrugli stol na temu zaštite prava civilnih žrtava domovinskog rata uključujući žrtve seksualnog nasilja.

Okrugli stol održat će se u Vijećnici Grada Pakraca, kompleks Janković, od 11:00 do 13:00 sati.