Rad sa strankama

Poštovani/e,

Obavještavamo Vas kako u skladu s preporukama, poštujući socijalnu distancu, obavljamo direktan rad s korisnicima u uredu OCD DELFIN.

Pravno savjetovanje dostupno osobnim kontaktom ponedjeljkom od 8-12h i četvrtkom od 8-12h, odnosno ostalim radnim danima po dogovoru putem e-mail ili telefonom.

Koordinatorica OCD DELFIN,

Mira Bilopavlović

Informativno-motivacijska radionica u Pakracu

Poštovani,

Pozivamo Vas na sudjelovanje na informativno-motivacijskoj radionici koja će se održati 26.05.2020. (utorak) s početkom u 9:00 sati  zgradi HCK Gradsko društvo Pakrac, Braće Radića 13.  ( hodnik desno, druga vrata desno)

Radionica je namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, a odabrani sudionici će imati priliku za besplatno osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU.

Radionica se organizira u sklopu projekta “Nova znanja – nove prilike”  koji provodi Udruga žena Vukovar u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom “S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja” iz Virovitice. Projekt  je odobren iz poziva “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina” UP.02.1.1.06. Projekt se financira sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

Obavijest

Poštovani korisnici/korisnice

Zbog učestalih zahtjeva za osobnim dolascima u ured OCD DELFIN radi preuzimanja pismena,
obavještavamo vas da svu pismenu komunikaciju do daljnjeg obavljamo putem mail-a. Ukoliko niste u mogućnosti preuzeti pismeno zbog nepoznavanja pristupa mailu pokušajte isto obaviti na način da zamolite mlađu blisku osobu s kojom ste u kontaktu. da vam pomogne. Koliko će još trajati mjere zaštite ovisi o nama samima zato vas lijepo molimo za razumjevanje kako bi što prije mogli nastaviti s ˝normalnim˝ načinom rada.

Zahvaljujemo na razumijevanju,

Koordinatorica OCD DELFIN,

Mira Bilopavlović

Upute Nacionalnog stožera Republike Hrvatske

Poštovani korisnici/korisnice
Slijedeći prepruke Nacionanalnog stožera,
Obaviještavamo vas da ograničavamo osobne dolaske u ured i neposredni kontakt s korisnicima/ama do daljnjeg. Rad se i dalje neometano odvija kad je u pitanju pružanje emocionalne pomoći/podrške, praktičnih informacija te informacija o pravima. Telefonski kontakt je osiguran na fiksni broj u uredu 034/411-780, od 8h do 16h, putem mobitela:098/1617-623, kao i pisanim putem mail pošte:delfin.zamir-pakrac.com. Sve upite vezano za pravno savjetovanje, Sve upite vezano za pravno savjetovanje, a odnose se na ˝Mrežu podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela˝ možete poslati na mail s pratećom dokumentacijom i postaviti pravnici direktno putem telefona 0993557642. Također i sve ostale pravne upite u okviru djelokruga pravnog savjetovanja.
Zdravlje je najvažnije…

Izvještaj sa sastanka u Ministarstvu pravosuđa RH, održanog 27.02.2020. godine

Članice Mreže za podršku i suradnju za žrtve i svjedoke kaznenih djela su 27.02.2020. bile na sastanku u  Ministarstvu pravosuđa na kojem smo razgovarale o:

• dosadašnjim iskustvima: problemima vezanim za pronalazak volontera – dežurstva na info pultovima, pratnje na centar i druge institucije i ustanove( u kojoj fazi), neobavještavanju žrtve o izlasku počinitelja iz zatvora, mjerama koje se izriču počiniteljima: njihova učinkovitost i primjena, opunomoćeniku: žrtve ih ganjaju po hodnicima suda, osobi od povjerenja: samo u kaznenim postupcima, važnosti individualnog pristupa žrtvama, prepoznatljivosti volontera od strane sudaca, dislociranosti: prometnoj

Continue reading

Izvještaj s okruglog stola PODRŠKA ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA U EU- DALJNI IZAZOVI U RAZVOJU SUSTAVA, povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela

Europski dom Zagreb

Ministarstvo pravosuđa RH,   Uprava za kazneno pravo  Sektor za evidencije, pomilovanja i podršku žrtvama i svjedocima, Služba za podršku žrtvama i svjedocima,   Odjel za podršku žrtvama i svjedocima i međunarodnu suradnju  je  19. veljače 2020. godine  u Europskom domu Zagreb organiziralo okrugli stol na temu: PODRŠKA ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA u EU – DALJNJI IZAZOVI U RAZVOJU SUSTAVA, povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela.

Continue reading

“Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama”

Osmu godinu za redom kao inicijativa usmjerena na podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama te njegovu sprječavanju. OCD DELFIN Pakrac  organizirao je14. veljače  2020.g. na  javnoj površini ispred Općinske zgrade na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu čitanje ispovijedi žena koje su preživjele nasilje.

Koordinatorica OCD DELFIN Mira Bilopavlović s nekoliko aktivistica    istakla je kako svaka treća žena u svijetu tijekom svoga života doživjela neki oblik nasilja – nasilja u obitelji, uznemiravanja na radnom mjestu, seksualnog nasilja, ekonomskog nasilja i institucionalnog nasilja.
Budimo odgovorni građani, građanke.. prijavimo nasilje.. Danas je to netko drugi, sutra mogu biti ja.

Nova znanja – nove prilike

Danas  na Gradskoj tržnici Pakrac održali smo javnu akciju u sklopu projekta Nova znanja – nove prilike, Nositeljica projekta Nove znanja – nove prilike je  Udruga žena Vukovar  a provodi se u četiri županije, Vukovoarsko-srijemskoj, Osječko – baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško- slavonskoj . Cilj projekta je pružiti veću mogućnost zapošljavanja ,  dugotrajno nezaposlenim osobama a u suradnji s Učilištem Obris organizirano je i  osposobljavanje za voditelja/voditeljicu izrade  i provedbe EU projekata.