“Sigurna kuća – podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka”

Telefonska linija za anonimno savjetovanje žrtava obiteljskog nasilja. Obratite nam se ako vam je potrebna emocionalna podrška ili informacije o socijalnoj i pravnoj pomoći.

U okviru projekta “Sigurna kuća – podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka” pokrenuta je besplatna telefonska SOS linija za pomoć, podršku, krizne i druge intervencije za žrtve obiteljskog nasilja. Putem SOS linije moguće je dobiti informacije o pružanju besplatne pravne i psihosocijalne pomoći i podrške koja je korisnicima dostupna kroz projektne aktivnosti.

Projekt “Sigurna kuća” provodi Grad Bjelovar uz partnerske udruge Iris, DELFIN Pakrac, HERA Križevci i S.O.S. Virovitica, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Radno vrijeme SOS linije:

Ponedjeljak od 16 do 20 sati

Utorak od 09 do 13 sati

Srijeda od 16 do 20 sati

Četvrtak od 16 do 20 sati

Petak od 16 do 20 sati

 

 

“Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela”

OCD DELFIN Pakrac organizira okrugli stol pod nazivom “Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela”. Datum održavanja okruglog stola je 12. travan 2022 godine sa početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici u Požegi.

Okrugli stol je jedna od aktivnosti MREŽE u 2022. godini na kojem želimo istaknuti važnost policijskih službenika u radu/kontaktu sa žrtvama i svjedocima ali i podijeliti iskustva dionika koji se u svakodnevnom poslu sreću sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja.

Rad MREŽE financijski podupire Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Stop rodno uvjetovanom nasilju

 

 

 

 

 

U sklopu projekta “Stop rodno uvjetovanom nasilju” koji je financiran iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (kroz financijske mehanizme EGP-a) izradili smo anketu koja je dostupna u linku ispod teksta.

Nositelj projekta je Informativno pravni centar (IPC) Sl.Brod a partneri na projektu su S.O.S. Virovitica, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, DELFIN Pakrac.

Projektom nastojimo:

  1. Povećati svijest mladih o rodno uvjetovanom nasilju u partnerskim odnosima, rodnim stereotipima i normama koje doprinose toleranciji nasilja.

2.Osnažiti mlade, posebno djevojke, u suprotstavljanju rodno uvjetovanom nasilju.

  1. Doprinijeti vidljivosti problema te zagovarati učinkovitu i sustavnu prevenciju rodno uvjetovanog nasilja na lokalnoj i nacionalnoj razini.

#acfcroatia #acfmaliprojekti

https://docs.google.com/forms/d/1yUlUfXD6mJN-UkN8Kw2Fp3Fyh92HsmYe12KVkHWWNhE/edit

“Edukacija, osnaživanje i suradnja – moja prilika za budućost”

Dana 23. prosinca 2021. godine u suradnji sa POU OBRIS iz Požege podijelili smo uvjerenja o uspješno završenom osposobljavanju polaznicama osposobljavanja za Geronto domaćicu.

Program “Edukacija,osnaživanje i suradnja – moja prilika za budućnost” trogodišnji je program financijski podržan od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Nositeljica programa je Ženska soba – centar za seksualna prava, a partneri na projektu su Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac, HZZ, CZSS Požega i CZSS Slavonski Brod.

Čestitamo polazicama na uspješno završenom osposobljavanju!

Mjesečna ponuda poslova na području požeško – slavonske županije

U skolopu programa “Edukacijom – osnaživanjem i suradnjom – moja prilika za budućnost” donosimo preglad mjesečne ponude poslova na području Požeško-slavonske županije. Link za ponudu poslova se nalazi ispod teksta.

 

http://zenskasoba.hr/hr/mjesecna-obavijest-o-ponudi-poslova-na-podrucju-brodsko-posavske-i-pozesko-slavonske-zupanije-13/