Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Dana 01. siječnja 2023. godine, Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac, postao je korisnikom institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva o odobravanju financijskih sredstava za institucionalne podrške udrugama u programskom području “Institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga u području demokratizacije i društvenog razvoja.”

Podrška se odobrava do 31. prosinca 2023. godine s mogućnošću produljenja do 31. prosinca 2025. godine.

 

 

 

 

 

 

Centar za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN” Pakrac je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

 

 

 

 

 

 

 

Dana 01. siječnja Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac postala je korisnicom instiitucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva o odobravanju financijskih sredstava za institucionalne podrške udrugama u programskom području “Institucionala podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga u području demokratizacije i društvenog razvoja”. Podrška se odobrava do 31. prosinca 2023. s mogućnošću produljenja do 31. prosinca 2025. godine.

Pomirenje nema alternativu

Na XV Forumu za tranzicijsku pravdu u postjugoslavenskim  zemljama -Pomirenje nema alternativu, 12. – 14.2022., koji se održava  u  Zagrebu sudjeluje i OCD DELFIN. Kroz niz panela u ova dva dana razgovarati će se o Ratnim devedesetim i perspektivi mladih, Kaznenoj pravdi-procesuiranju ratnih zločina, Umjetničkoj perspektivi u izgradnji zajedničke kulture sjećanja te Pamćenju stradanja drugih i drugačijih: kako stvaratizajedničku kulturu sjećanja.

Stop rodno uvjetovanom nasilju

Održan je partnerski sastanak u sklopu projekta “Stop rodno uvjetovanom nasilju”. Na sastanku smo razgovarali o projektnim aktivnostima i metodama rada koje će se koristiti u njihovoj provedbi. Nositelj projekta je Informativno pravni centar – IPC Sl. Brod ia partneri na projektu su Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, S.O.S. Virovitica i OCD DELFIN.

Projekt financijski podržavaju Island, Lihtenštajn i Norveška u okviru EGP grantova.

Active Citizen Fund Hrvatska.

 

#acfcroatia#acfmaliprojekti

ZAUSTAVIMO RAT U UKRAJINI/SVIJETU

Brutalan napad   Ruske Federacije  na susjednu Ukrajinu je za svaku osudu međunarodne javnosti i svih nas koji se protivimo  bilo kakvoj vojnoj intervenciji na slobodnu i nezavisnu Ukrajinu.

Zahtijevamo  žurnu reakciju država, vlada i  svih nas koji tražimo hitno prekidanje svih vojnih operacija, dosljednu primjenu sankcija protiv Ruske federacije s posebnim naglaskom na istrage Međunarodnog kaznenog suda  o zločinima protiv civilnog stanovništva te stvaranje uvjeta za dostupnom humanitarnom pomoći u ratna područja.

Nasilnike trebamo zaustaviti, sami neće stati. Pokažimo solidarnost s narodom Ukrajine, ne dozvolimo da se ponovi povijest od prije 31 godine. Danas Ukrajina, a sutra ?

 

Članice i članovi OCD DELFIN