MILIJARDA USTAJE

Ove godine obilježavamo 10 godina od pokretanja svjetske kampanje Milijarda ustaje – One billion raising ( OBR); kojoj se priključuje i Centar za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN”.

U utorak 14. veljače 2023. prošetat ćemo pješačkom zonom Grada Pakraca u 5 do 12 sati. Ovom akcijom priključujemo se svima onima koji/koje su od subote 11. veljače 2023. na ulicama i trgovima svojih gradova, i na taj način ukazujemo na porast nasilja nad ženama ali i neprihvatljivost bilo kakvog nasilničkog ponašanja prema bilo kome.

Moto ovogodišnjeg pokreta OBR je: Ustajemo za slobodu s ciljem da kreiramo novu kulturu u kojoj nema nasilja, u kojoj stvaramo suosjećanje, vodimo brigu o zajednici, čuvamo planetu Zemlju, borimo se protiv nejednakosti i patrijarhata.

 

Javna akcija

Danas smo u Pakracu održali javnu akciju u sklopu projekta “Organizacije civilnog društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava za podršku žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela.” koji provode Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Hrvatskim pravnim centrom i partnerskom organizacijom s Islanda, Samtok um kvennaathvarf.

Javna akcija je provedena u organizaciji volonterki/a te organizacije članice Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, OCD DELFIN – Centar za podršku i razvoj civilnog društva IZ Pakraca.

Provedba javne akcije organizirana je na tržni dan te je na taj način osigurano širenje informacija o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Republici Hrvatskoj, odnosno o radu Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela. Volonterke/i su zajedno sa članicama partnerske organizacije dijelili letke i brošure koje sadrže podatke o sustavu podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela, radu MREŽE ali i same partnerske organizacije, OCD DELFINA.

Podršku na javnoj akciji su nam pružili i djelatnici PU požeško – slavonske županije kao i PP Pakrac.

 

Javna akcija

OCD DELFIN oraganizira javnu akciju uz pomoć volontera/ki 28.07.2022 godine na gradskoj tržnici Pakrac, s početkom u 10 sati. Dodatne informacije možete pročitati u obavijesti ispod teksta ispod.

Projekt u sklopu kojeg se održava javna akcija financijski je podržan sa 138.985,00 E OD strane Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

 

obavijest o javnoj akciji

Javna akcija- obilježavanje Europskog dana žrtava kaznenih djela

Cenar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac je u suradnji sa Policijskom upravom požeško slavonskom 22. veljače 2022. u 11 sati u pješačkoj zoni u Požegi, provodio javnu akciju povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela.

Tim povodom su podjeljeni prigodni materijali koji upućuju na problematiku zaštite žrtava te kontakt podatke za žrtve, nakon koje se u vijećnici požeško – slavonske županije održao sastanak Županijskog tima za prevenciju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Javna akcija 29.09.2021. Pleternica

OCD DELFIN organizira 29.09. (srijeda) javnu akciju na tržnici u Gradu Pleternica. Početak javne akcije u 10 sati. Javna akcija je aktivnost u sklopu projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.” Nositelj projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava. Projekt financijski podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave RH.