Događanje „Pet do podne“ u okviru EU projekta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Sigurna kuća –podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“

U okviru EU projekta „Sigurna kuća –podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“  dana 22. rujna 2020. na Pakračkom središnjem trgu, održaIi smo informativno – promotivno događanje „Pet do podne“ koje  je  za cilj imalo simbolično obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama te osvijestiti širu javnost o potrebi važnosti ukazivanja na sve oblike nasilnog ponašanja u zajednici

Continue reading

Nova znanja – nove prilike

Danas  na Gradskoj tržnici Pakrac održali smo javnu akciju u sklopu projekta Nova znanja – nove prilike, Nositeljica projekta Nove znanja – nove prilike je  Udruga žena Vukovar  a provodi se u četiri županije, Vukovoarsko-srijemskoj, Osječko – baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško- slavonskoj . Cilj projekta je pružiti veću mogućnost zapošljavanja ,  dugotrajno nezaposlenim osobama a u suradnji s Učilištem Obris organizirano je i  osposobljavanje za voditelja/voditeljicu izrade  i provedbe EU projekata.

Zapisnik o održanoj javnoj akciji 28. kolovoza 2019.g u Daruvaru

 

U srijedu 28.08.2019.godine održana je na Gradskoj tržnici u Daruvaru javna akcija u vremenu od 10 – 12 sati. Javnu akciju organizirale su udruga „Delfin” Pakrac te ”HERA” Križevci.

 

Cilj javne akcije bio je upoznavanje građana/ki o sustavu podrške žrtvama i svjedocima u Bjelovarsko – bilogorskoj  županiji te upoznavanje o pravima i položaju žrtava kaznenih djela.

Tijekom akcije dijelili su se informativni leci i materijali o pravima žrtva kaznenih djela.

Na javnoj akciji sudjelovale su ispred Delfina Pakrac voditeljica programa Mirsada Popović Damjanović, volonterke Mirjana Bilopavlović i Marina Vulinović te ispred ”HERE” Križevci voditeljica programa Marina Švagelj Jažić i volonterka Marina Štauber

Continue reading

Info leci i plakati u Grubišnom polju

U sklopu programa ,, Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela˝ koji provodi Ženska soba- Centar za seksuana prava u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva uz financijsku pomoć Ministarstva pravosuđa, postavili smo letke i plakate s potrebnim informacijama na Općinskom sudu u Bjelovaru, Prekršajni odjel Grubišno polje, Policijska postaja Grubišno polje i CZSS Grubišno polje.

Continue reading

KAMPANJA POTPISUJEM

 2

Dobrodošli u Hrvatsku - Mozilla Firefox_2015-11-23_14-08-37

Poštovane, Poštovani,

Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN Pakrac u suradnji s  Centrom za žene žrtve rata –ROSA, Zagreb i udrugama DOMINE Split, Centar za građanske inicijative Poreč od 25. 11. do 10. 12. 2015 će provoditi   kampanju POTPISUJEM kojom od Vlade Republike Hrvatske zahtijevamo ratifikaciju Konvencije Vijeća Evrope o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Iako je Hrvatska Konvenciju potpisala 2013. godine još uvijek ju nije ratificirala.

Konvencija je međunarodni ugovor i sveobuhvatan pravni okvir koji će se primjenjivati na sve oblike nasilja nad ženama i koji će osigurati sprječavanje nasilja, direktnu zaštitu žena od nasilja, progon i kažnjavanje počinitelja nasilja kao i djelotvoran i učinkovit sustav praćenja primjene odredbi Konvencije.

 

Kampanja počinje 25. studenog 2015. na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama što je ujedno i početak svjetske kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ koja traje do 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava.

Nasilje nad ženama je globalan fenomen. Rezultat je povijesno nejednakih odnosa između muškaraca i žena, i kao rodno utemeljeno nasilje još uvijek je obavijeno šutnjom u RH, Europi, Svijetu.

Nasilje nad ženama predstavlja kršenje ljudskih prava, osobito njihovih temeljnih prava na život, sigurnost, slobodu, dostojanstvo, tjelesni i emocionalni integritet. Zbog svega toga vlade ne mogu niti smiju ignorirati taj problem. Nasilje nad ženama je društveni problem i kao takav se treba i rješavati. K tomu u prilog idu i činjenice da su neke skupine žena, žene i djevojčice s invaliditetom, često izložene većem riziku od nasilja, ozljeda, zlostavljanja, zapostavljanja ili zapuštanja, lošeg postupanja ili iskorištavanja unutar i izvan doma, a da se o tome jako malo govori u javnosti.

Kampanja POTPISUJEM će se istovremeno provoditi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Skoro 200 nevladinih organizacija iz regije koje se bave borbom protiv nasilja prema ženama je uključeno u provedbu Kampanje. Kampanjom želimo senzibilizirati javnost na probleme nasilja nad ženama, a od Vlade Republike Hrvatske da što prije ratificira Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

memo-potpisujem [Compatibility Mode] - Microsoft Word_2015-12-02_14-24-36

Infografika o djeci čije su majke u zatvorima

unnamed

O projektu
Ciljevi projekta su povećati zapošljivost, socijalnu uključenost i kvalitetu života zatvorenica i njihovih obitelji, posebno djece te unaprijediti partnerstvo u zagovaranju i provođenju programa namijenjenih zatvorenicama, a posebno njihovoj djeci.
Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom Delfin iz Pakraca i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega. Suradnici su Pravobraniteljica za djecu i Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.
Projekt se provodi do 10. veljače 2016. godine.
Sve aktivnosti projekta redovito predstavljamo na roda.hr.