Mladi volonteri uređuju novu stazu s vidikovcem iznad Pakraca

Prvi radni dan 3. volonterskog radnog kampa mladih 14. srpnja 19 mladih volontera iz Nizozemske, Njemačke, Makedonije i Srbije te iz Osijeka, Varaždina, Zagreba, Otočca, Rijeke i Grožnjana u Hrvatskoj u društvu deset volontera s pakračko-lipičkog područja započelo je s uređenjem staze i vidikovca u šumi na brežuljku preko puta pakračke česme.

aktualnolight_elementi1122slika5

Na brežuljku preko puta pakračke česme namjeravamo urediti stazu s vidikovcem kod nekadašnjeg vladikinog ljetnikovca gdje će se postaviti i klupe kako bi svi građani Pakraca i okolice te posjetitelji Pakraca mogli šetati i uživati.“, rekao je voditelj kampa Nikola Ivanović i dodao kako osim na ovoj lokaciji radne akcije će provesti na kružnoj stazi oko planinarskog doma na Omanovcu iznad Pakraca te kod izvora seoskog vodovoda u Kusonjama.

Uz voditelja kampa Nikolu Ivanovića na prvoj radnoj akciji mladih volontera bila je i Jadranka Antunović iz pakračkog DELFIN–Centra za podršku i razvoj civilnog društva koji je partner u provođenju kampa mladih u Pakracu. Jadranka Antunović već je upoznala većinu mladih koji sudjeluju kampu i ima samo pohvalne riječi za njih, a tek su jedan dan u Pakracu. “Ovi mladi ljudi su primjer i uzor našoj mladeži kakvi trebaju biti.“, istaknula je Jadranka Antunović.

Treći volonterski kamp mladih “Nacionalne manjine i izgradnja mira” traje u Pakracu od 13. do 19. srpnja, a mladi volonteri su smješteni u Planinarskom domu “Omanovac”. Mladi u kampu dnevno će četiri sata prijepodne raditi fizički, a poslijepodne će provoditi na više različitih edukacija s temom nacionalne manjine, a za 16. srpnja u Kuriji Janković zakazana je konferencija “Značaj nacionalnih manjina u društvima danas” na koju su pozvani i predstavnici nacionalnih manjina ovog kraja te lokalne i regionalne samouprave.

Za posljednji dan kampa, 18. srpnja, u Planinarskom domu Omanovac predviđen je roštilj i zabava na koju su pozvani i građani ovog kraja.

Organizatori kampa su Centar za mirovne studije iz Zagreba, Delfin–Centar za podršku i razvoj civilnog društva iz Pakraca te Miramida Centar–regionalne razmjene mirovnih iskustava iz Grožnjana. Održavanje kampa financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a dio troškova pokrit će se iz programa “Promicanje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Europi” kojeg financira EU.

preuzeto s:

http://www.compas.com.hr/clanak/1/1122/mladi-volonteri-ureduju-novu-stazu-s-vidikovcem-iznad-pakraca.html

Leave a Reply