Prva tematska edukacija i partnerski sastanak

OCD ˝DEFIN˝ će 25.,26.veljače 2019, u Zagrebu sudjelovati na prvoj tematskoj edukaciji za organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem pomoći i podrške žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela. Predavanjem će biti obuhvaćena: Pojedinačna procjena potreba žrtava kaznenih djela sukladno nacionalnim i europskim direktivama, novi Zakon o zaštiti nasilja u obitelji kroz primjere u praksi, Istanbulska konvencija- što nam donosi, Izazovi u implementaciji i predstojeći koraci, Zaštita žrtava neprijavljenih kaznenih djela, predrasude u radu sa žrtvama i kako ih prepoznati, Komunikacijske vještine kao preduvjet pružanja pomoći i podrške, Interakcija i način komuniciranja u okviru državnih službi. Prvi  partnerski sastanak,  Evaluacija prve godine i Plan provedbe aktivnosti za drugu godinu    u sklopu projekta ˝Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela˝ ,  održat će se 27.veljače 2019. također u Zagrebu.