Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ Pakrac & Miramida Centar, Grožnjan-Grisignana 5. Međunarodni volonterski radni kamp, POZIV NA KONFERENCIJU

POZIV NA KONFERENCIJU
Mladi – Enigma za starije
u četvrtak, 13.07.2017 Vijećnica grada Pakraca, kompleks Janković
s početkom u 10:00 i predviđenim završetkom u 14:00 sati

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem doprinesete radu i uspjehu našeg tradicionalnog javnog događaja u sklopu Volonterskog kampa mladih. Ove će godine tema MLADI biti sagledana iz drugačijeg kuta – nemogućnosti ili nespremnosti nas starijih da ih razumijemo i podijelimo odgovornost s njima. Konferencija je ujedno posvećena 20. godišnjici najveće mirovne udruge u ovom dijelu Europe, Centru za mirovne studije, izniklom u Pakracu. CMS se u svom radu bavi problematikom mladih na niz razina od kojih je Mlada Miramida najpoznatija.
U sklopu Konferencije čut ćemo mlade, ali i učiti kroz zanimljiv koncept „Žive knjižnice“ o
počecima CMS-a i radu Volonterskog projekta Pakrac 1993 – 1997, u kojem je sudjelovalo preko 400 uglavnom mladih iz preko 20 zemalja. Ovaj 5. kamp nastavak je tradicije solidarnosti,
multikulturalnosti te aktivnog pristupa građenju mira, a svake godine u sklopu kampa susrećemo se sa žiteljima Zapadne Slavonije i razgovaramo kako da nam svima bude bolje.
Predviđeni su kava tijekom rada i mala zakuska nakon samog skupa.
5. Volonterski kamp održava se zahvaljujući donacijama bivših volontera i volonterskom radu svih uključenih. Zahvaljujemo također Gradu Pakracu i Gradu Lipiku te Centru za mirovne studije na organizacijskoj podršci.

O kampu možete pročitati na http://pakrackilist.hr/volonterski-kamppakracu-mladi-enigma-stare/, konferenciju možete pratiti i preko interneta na
http://www.ngbuntovnici.hr/index.p…/multimedija/video-stream, a program se nalazi u nastavku.
Dobrodošle i dobrodošli!
Za sva pitanja slobodno nam se javite.
Srdačan pozdrav,
Mirjana Bilopavlović, DELFIN, Pakrac, delfin.zamir@gmail.com , 098 161 7623