PROGRAM “KROZ SURADNJU DO KVALITETNOG PRUŽANJA USLUGA”: Održana treća supervizija

Treći susret supervizije stručnih osoba održan je kao jedna od aktivnosti unutar trogodišnjeg programa „KROZ SURADNJU DO KVALITETNOG PRUŽANJA USLUGA“ kojega financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ u partnerstvu s Udrugom slijepih Pakrac-Lipik i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Pakrac.
Prva supervizija unutar Programa održana je 13. studenog 2023. godine u prostorijama OCD „DELFIN“, a trajala je od 10 do 15 sati. Drugi je susret održan 18. prosinca 2023. godine, a treći 27. veljače 2024. godine.
Na superviziji su sudjelovali predstavnici i zaposlenici partnerskih organizacija, a provela ju je Zdenka Pantić, supervizorica koja je po profesiji psihologinja, realitetna terapeutkinja s dugogodišnjim iskustvom rada institucionalno i vaninstitucionalno.
Na samom početku sudionici su izrazili svoja očekivanja uz osvrt na proteklo razdoblje te izrazili mišljenje i očekivanja u vezi promjene supervizorice. Teme koje su obrađene na ovoj superviziji su: traumatizacija, teorija privrženosti, sortiranje misli, stereotipi i tradicija u slučajevima obiteljskog nasilja, kako održati mentalno i fizičko zdravlje, kako naš posao utječe na naše zdravlje te rad na konkretnim primjerima iz profesionalne prakse supervizanata-učenje uvidom te kako ojačati vlastitu otpornost.
Sljedeća supervizija zakazana je za 14. ožujka 2024. godine.