Program „KROZ SURADNJU DO KVALITETNOG PRUŽANJA USLUGA“: Supervizija

Supervizija stručnih osoba održana je kao jedna od aktivnosti unutar trogodišnjeg programa „KROZ SURADNJU DO KVALITETNOG PRUŽANJA USLUGA“ kojega financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ u partnerstvu s Udrugom slijepih Pakrac-Lipik i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područni ured Pakrac.
Prva supervizija unutar Programa održana je u ponedjeljak 13. studenog 2023. godine u prostorijama OCD „DELFIN“, a trajala je od 10 do 15 sati. Tom je prilikom dogovoren termin za sljedeći susret koji će se održati 18. prosinca ove godine, a Programom je predviđeno ukupno pet supervizija.
Na superviziji su sudjelovali predstavnici i zaposlenici partnerskih organizacija, a provela ju je Nikica Hamer Vidmar, psihologinja, psihoterapeutkinja, supervizorica i voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima pri Ministarstvu pravosuđa i uprave.
Neke od tema koje su obrađene u ovoj superviziji su: što je moj posao (rad sa slučajevima obiteljskog nasilja) – sprječavanje, identificiranje, postupanje – Prikaz slučajeva iz prakse, kako se osjećam u svojoj ulozi – Prikaz slučajeva iz prakse te izvori stresa na poslu – Moji resursi i snage, prorada konkretnih primjera iz profesionalne prakse supervizanata – učenje uvidom.
Sudjelovanje na superviziji bodovat će se od strane Hrvatske psihološke komore i Hrvatske komore socijalnih radnika.