Projekt „SVE POČINJE PRVIM KORAKOM“

OCD „DELFIN“ provodi projekt „SVE POČINJE PRVIM KORAKOM“ koji je financiran sredstvima Grada Pakraca u okviru Javnog poziva za sufinanciranje projekata udruga Grada Pakraca u 2023. godini. Vrijednost projekta je 929 EUR.

Cilj projekta je unaprijediti suradnju udruga žena na lokalnoj razini  i  raditi  na podizanju  razine znanja i kapaciteta  kroz  edukacije  uz promoviranje i poštovanje različitosti.

Prvi sastanak s predstavnicama i članicama udruga održan je 7. i 8. studenoga u popodnevnim satima u uredu „DELFINA“. Na sastanku su sudjelovale žene iz udruge „Hrvatski pleter“ – Klub ljubitelja ručnog rada Pakrac, Udruge hrvatska žena Prekopakra, Matice umirovljenika Pakrac-Lipik,  Udruge žena Donja Obrijež i udruge Češka beseda Prekopakra.

Nakon međusobnog predstavljanja i upoznavanja, razgovaralo se o najčešćim problemima s kojima se susreću udruge. Ovdje je najzastupljenija neaktivnost članova osim njih nekoliko najaktivnijih i uvijek dostupnih na čijim je leđima obično sav posao kada je organizacija u pitanju. Isto tako, nema odaziva članova na aktivnosti. Također, uključenost mladih članova u većini udruga je veoma rijetka, gotovo nikakva, osim u vidu članstva na papiru.

Nadalje, predstavnice udruga navode zastarjelost i neažuriranost podataka o udrugama koji bi trebali biti dostupni radi lakšeg stupanja u kontakt i razvoja potencijalne suradnje.

Na sastanku su dogovoreni termini za dvije radionice na kojima će se sudionici baviti planiranjem, upravljanjem i nadzorom, usmjerenošću na korisnike, monitoringom i evaluacijom.