U sklopu aktivnosti projekta POMOĆ I PODRŠKA ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA DOSTUPNA SVIMA, financiran sredstvima Ministarstva pravosuđa RH, 5. travnja 2017. godine održan je radni sastanak u Centru za socijalnu skrb Pakrac.

Svrha sastanka je da informiramo djelatnike CZSS Pakrac o provedbi projekta, ciljevima, predstavimo   volonterke/volontere   uključene u aktivnosti  i da ih pozovemo na suradnju.

Ravnateljica CZSS Pakrac gđa Dubravka Stoček Šebić, dipl soc radnica je iskazala spremnost za suradnju  istaknuvši da će se pri tome rukovoditi procjenama stručnih suradnika.  Zanimalo ju je da li odlazimo i na sudove i da li samo to radimo. Rečeno joj je da će volonterke/volonteri biti na raspolaganju prije, za vrijeme i nakon sudskog postupka, da na raspolaganju imamo educirane volontere i stručne suradnice: pravnice i socijalnu radnicu koje/koji će obavljati slijedeće aktivnosti: pratnja žrtava/oštećenika/svjedoka na sudove ( Požeško-slavonska županija), pružanje podrške kao osoba od povjerenja, pružanje informacija o pravima i praktičnim informacijama  prilikom pratnje na sud, putem telefona, elektroničke pošte i osobnim dolaskom u  DELFIN.

Osim toga žrtvama koje nam se obrate osigurat ćemo stručnu psihosocijalnu, pravnu i savjetodavnu pomoć kroz individualne razgovore ili grupni rad ( ako postoji interes)