Prva novogodišnja odluka: školski praznici na Frooom filmskoj radionici!

Pakrac, OŠ “Braće Radić” Pakrac (svaki dan od 8 do 16h)

4.-9.siječnja 2016.

I ovih predstojećih praznika Bacači sjenki sa svojom zimskom ekipom posjećuju Pakrac i sa sobom donose Frooom filmsku radionicu! Frooom nije nikakva božićna čarolija niti može obećati da će u Pakracu sniježiti – no u svojemu karuselu kineskih zoetropa, camere obscure, digitalne i računalne tehnologije stvara posebnu atmosferu novogodišnje zabave i stvaralaštva!

Godinu dana nakon svog posljednjeg boravka u Pakracu, veliki Frooomovci iz Bacača sjenki olakšavaju pakračkim osnovnoškolcima i njihovim roditejima jednu od prvih novogodišnjih muka – novogodišnju odluku oko slobodnog vremena!

A popis tih popularnih mjera koje se inače nepopularno krše glasi:

– naučiti što ne vidim gledajući film i TV;

– naučiti što je to zoetrop i koliko se dugo može vrtjeti;

– barem jednom ući u cameru obscuru i probati naći izlaz van;

– napisati scenarij, prekrižiti ga i baciti pa napisati novi;

– pokušati snimiti film;

– preko kompjutorskog softwarea, plastelina ili drugih pomagala napraviti niz manje ili više apstraktnih oblika, učiniti ih pokretnim i komunikativnim…. i naravno – ludo se zabaviti!

Frooom je dugodišnja, popularna i efikasna mjera provođenja slobodnog vremena: inovativna filmska radionica koju Bacači sjenki od 2012. provode predvođeni svojoj uhodanom vojskom mislioca, umjetnika, analitičara i kritičara. Frooom je i cjelodnevni boravak: zagrijavanje, gledanje filmova, razgovor i promišljanje, rješvanje malih i velikih problema i topli obrok. Frooom je i team bulding velikih i malih Frooomovaca, uz posebnu pažnju iskusnog psihologa. Frooom su i besplatne matineje za svu javnost: utorkom, četvrtkom i subotom u 11 sati (filmovi iznenađenja na japanskom, švedskom i slovenskom jeziku).

FROOOM2015_split pakrac_m

Frooom znači:

početnu radionicu (8-12 godina, do 16 polaznika) – sve do filma, o filmu i nakon filma

naprednu radionicu (8-12 godina, do 10 polaznika) – snimanje dokumentarnog i igranog filma

majstorsku radionicu (10-14 godina, do 8 polaznika) – stop animacija različitim sredstvima

Voditelj projekta: Boris Bakal

Koordinatori projekta: Sanda Brumen, Vedran Senjanović i Anja Pletikosa

Voditelji radionica u Pakracu: Leo Vukelić (glumac, scenograf i medijski umjetnik), Marko Tadić (multimedijalni umjetnik i autor animiranih i eksperimentalnih filmova), Dalija Dozet (redateljica), Lea Mileta (montažerka), Anja Pletikosa (dramaturginja), Stipe Bagarić (audiorehabilitator pri radu s djecom s poteškoćama u ponašanju) te Dea Jagić (autorica animiranih filmova) – svi oni su i puno toga drugog od onog što piše u zagradama!

 

Kotizacija: 150 kn do 31. 12. 2015., nakon toga 190 kn

Informacije i prijave na program i na: frooom.filmskaradionica@gmail.com

kao i na telefone: Anja ( 098 982 93 47), Boris (098 165 81 86), Vedran (091 518 01 11), Ured BS (01/464 02 62).

 

Frooom u Pakracu ne bi bio moguć bez pomoći dugogodišnjih marljivih partnera BS – KPD Sloga te OŠ Braće Radića u Pakracu

Frooom u Pakracu financijski podržava Hrvatski audiovizualni centar, a dio programa Frooom-a odvija se i kroz platformu Clubture.

Bacače sjenki financijski podržavaju Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Frooom kratki opis 2015

Leave a Reply