LJETO I JA, Vir 2015.

Od 11. do 20. srpnja 2015. godine održana je mala škola ljudskih prava pod nazivom LJETO I JA u odmaralištu HCK, Gradsko društvo CK Pakrac.   Ljetna škola je dio aktivnosti u projektu BUDUĆNOST PRIPADA DJECI- POMOZIMO IM DA TU BUDUĆNOST DOČEKAJU SPREMNI koji je financijski podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih. Radi se o partnerskom projektu u koji su uz OCD DELFIN uključeni HCK Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i osnovne škole Braće Radića iz Pakraca i Osnovna škola Lipik iz Lipika kao suradnice

Desetero djece/učenika iz osnovnih škola iz Pakraca i Lipika su na prijedlog nastavnika i pedagoginja dobili priliku otići na radno ljetovanje. Pri izboru učenika škole su se rukovodile socijalnim statusom učenika i njihovim uspjehom tijekom protekle školske godine.

Njima su se u odmaralištu samoinicijativno priključili učenici iz osnovne škole Braće Radića Pakrac i područne škole Badljevima.

Radionice su se odvijale svakodnevno i vodile su ih Jelena Kolesarić, vanjska suradnica/evaluatorica projekta i Mira Bilopavlović iz OCD DELFIN.   Metodologija je prilagođena djeci osnovno školske dobi ( od završenog 4. do 8. razreda). Radile smo na podizanju razine znanja o ljudskim pravima – dječjim pravima, samopouzdanju, komunikacijskim vještinama: „JA poruke, asertivnost, emocijama , timskom radu, toleranciji i predrasudama te obvezama i i odgovornosti djece.

P1030783 P1030712 P1030758 P1030786 P1030691P1030730

Leave a Reply