Održan trodnevni trening u sklopu projekta SIGURNO MJESTO

Od 15. – 17. studenog 2012 u Daruvaru je održan trodnevni trening u sklopu projekta SIGURNO MJESTO, nositeljice ŽENSKA SOBA , Zagreb  i  partnerskih organizacija ADELA Sisak, Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN, Pakrac i S.O.S. Telefon – Poziv u pomoć, Virovitica.

Projekt financijski podržavaju Europska unija i  Ured za udruge Vlade RH (National Programme for Croatia under the IPA – Transition Assistance and Institution Building Component for 2009)

Na treningu su uz partnerske organizacije sudjelovale i  predstavnice skloništa, savjetovališta i  sos telefona iz Bjelovara, Sl. Broda, Križevaca, Rijeke, Vukovara i Beča.

Cilj treninga je bio raditi na: osnaživanju, vrijednostima, principima, standardima, protokolu i pravilima.

Osim  rada na   minimalni standardima  kvalitete u radu skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja, razmijenile smo  iskustva, razgovarale o problemima te načinima kako ih zajedno možemo rješavati, odnosno pripremi budućih zajedničkih aktivnosti: pisanje projekta npr.

Lepa Mlađenović, trenerica, aktivistica, konzultantica, feministkinja nas je sve između ostalog podsjetila na feminističke principe i potrebe njihova pridržavanja u radu sa ženama koje su pretrpjele   nasilje, a Maria Rosslhumer  je predstavila Austrijsku mrežu skloništa: kako rade, izvore financiranja, e sa kojima se suočavaju, odnosno WAVE Network & European Info Centre Against Violence.